Türkçede -mAk için formunu kullanarak amaç cümleleri kuruyoruz. Cümlenin fiili+mak için 2. Cümle Cümle:Hediye alacağım Cümle: Alışveriş merkezine gideceğim. Hangi amaçla alışveriş merkezine gidiyorum? Hediye almak için alışveriş merkezine gidiyorum. Türkçe öğrenmek için Hep Türkçe’yi takip ediyorum. Amaç cümlelerinin çünkü formunda da …
Türkçede “rağmen”, “ama” gibi bir zıtlık bağlacıdır. Bu bağlacı, bir olayın sonucunun beklediğimiz gibi olmaması durumunda kullanıyoruz. Olay: Galatasaray-Fenerbahçe maçına bilet aldım. Beklenti: Maça gideceğim. Sonuç: Maça gidemedim. Galatasaray-Fenerbahçe maçına bilet almama rağmen maça gidemedim. Rağmen bağlacını cümlede tek başına kullanmıyoruz. Bu …
Cümlede isimleri ve zamirleri özne ve nesne görevinde kullanıyoruz. Fiilleri özne veya nesne görevinde kullanırken onları isim fiil ekleriyle (-mAk, -mA ve Iş) isim haline getirmemiz gerekiyor. Bir çay istiyorum (Cümlede “çay” ismi nesne görevindedir.) Çay …
-Iş isim fiil eki isim fiil ekleri gibi fiillerden kalıcı ve geçici isimler yapmaktadır. (Fiil + Iş) Kalıcı İsimler Kalıcı isimlerle ilgili biz herhangi bir dil bilgisel işlem yapmıyoruz. Bu isimler hazır olarak var. Sadece sözlüklere bakmamız yeterli... Giriş, …